AED - Handleiding

Geachte dorpsbewoners,

Wist u dat er in onze dorpen 3 AED’s beschikbaar zijn om in te zetten in het geval van een reanimatie? De locaties ervan zijn <hier> te vinden!

 

Reanimatie:
Hulp binnen 6 minuten bij een hartstilstand redt levens. Reanimatie door omstanders verdubbelt de kans op overleving. Weet u wat u moet doen bij een hartstilstand? Wij organiseren reanimatiecursussen, waarin het volgende aan bod komt:
- Herkennen hartstilstand
- Oefenen met reanimeren op een oefenpop
- Oefenen in gebruiken van de AED

De cursus wordt gegeven door een instructeur die gecertificeerd is door de Nederlands Reanimatie Raad. Wanneer u al in het bezit bent van een reanimatiecertificaat, organiseren we ook herhalingstrainingen om uw kennis op te frissen en uw vaardigheid te trainen. Heeft u belangstelling voor een beginnerscursus reanimeren of een herhalingscursus? Vraag dan om informatie of meldt u aan bij:

Margreet Westra
Hoptunen 17
9213 VK De Wilgen
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel.: 06-20019924

Na het volgen van een reanimatiecursus zouden we graag zien dat u zich aanmeldt bij Hartslagnu.nl om het aantal burgerhulpverleners wat de AED’s in onze dorpen kan bedienen en bovendien kan reanimeren te vergroten. Na een melding via 112 bij de alarmcentrale krijgen burgerhulpverleners in de buurt een signaal (SMS) om naar het slachtoffer te gaan of een AED te halen. Bij het slachtoffer aangekomen beginnen ze direct met reanimeren en het aansluiten van een AED.

Hoe ziet dit initiatief er in de praktijk uit:
Bij een telefonische 1-1-2 melding van een (mogelijke) circulatiestilstand worden protocollair door de Meldkamer Ambulancezorg (MKA) twee ambulances naar het slachtoffer gestuurd en wordt het alarmeringssysteem HartslagNu automatisch geactiveerd.
Het systeem bestaat onder andere uit een database met aangemelde burgerhulpverleners in het bezit van een reanimatiecertificaat en aangemelde AED’s.