PLAATSELIJK BELANG DE WILGEN, SMALLE EE EN BUITENSTVALLAAT

voor contact: info@pbdewilgen.nl

Spikerfestival Bombats giet Blues & Rock!

Zaterdag 15 maart 2014 vormt Dorpshuis ’t Bynt te Boornbergum het decor van Spikerfestival Bombats. De vorige keer onder de naam Spikerhurd, dit keer als thema: Blues en Rock. Georganiseerd door dezelfde enthousiaste vriendengroep. Met bands uit de regio: Healers, Painting Faces en Chickens Go Mad. Een mooi programma voor muziekliefhebbers en een gezellige avond voor Boornbergum en wijde omtrek gegarandeerd!

Healers is een band uit Beetsterzwaag en één van de opvallendste Friestalige bluesbands van de laatste jaren. Met hun rauwe en ruige Friese roots blues is de band momenteel enig in z’n soort. Inmiddels hebben Healers hun derde CD uitgebracht: ‘It Is Soms Better AS Oars’. Het nummer ‘De Skûte Fan Skelte Tel’ is de soundtrack van It Skûtsjejier 2013 in Smallingerland. In 't Bynt zal het vast gespeeld worden samen met tal van andere nummers, want ‘live’ laten Healers je de diepste essentie van hun Friese roots blues ervaren. 

De band Painting Faces is sinds ruim een jaar bezig met eigen nummers in de pop/rock stijl met invloeden van o.a. Guided By Voices, Posies en Monster Magnet. Painting Faces heeft onlangs een demo opgenomen in de studio bij Phil Mills te Leeuwarden en is nu bezig met de opnames van een videoclip. De leden van de band hebben voorheen gespeeld in bands als Travis, Ilanois en de Kreidlers. 

Zet vijf muzikale hanen bij elkaar, geef ze een instrument en … Chickens Go Mad! Dat is exact wat er al meer dan 23 jaar lang bij elk optreden gebeurt! Blues in de ruimste zin met een verrukkelijk lagelandensausje. Friese en Engelstalige blues met een Drents accent. Rhythm & Blues met invloeden van Texaanse blues, maar soul en andere invloeden zijn ook rijkelijk aanwezig. Naast covers van vele groepen en artiesten is eigen werk de belangrijkste pijler onder de muzikale inspiratie van de band. Gewoon genieten! 

Nieuwsgierig geworden? Check facebook.com/spikerfestival.bombats voor voorpret en kom op 15 maart naar ’t Bynt! De zaal is open vanaf 19:30 uur. Entree: €7,50. We beginnen om 20:00 uur met een speciale verrassing …